VIES
FERRADES

“Pujar per una via ferrada, es una manera d’entrar en contacte amb la muntanya, es una practica entre l’escalada i l’excursionisme.
Andorra disposa de 16 itineraris equipats de varis nivells de dificultat, tant de iniciació com per a un nivell avançat”

INICIACIÓ
3 HORES

Per iniciarte et proposem víes ferrades com de 2 o 3 hores de duració, i de progresió fàcil com les que detallem a continuació:

Via ferrada Clots de l’aspra

Als Cortals D´Encamp,  és una via molt ben equipada, de progresió fàcil, amb 70 metres de desnivell positiu a uns 2200m d´altitud.
A la via Clots de L´Aspra trobaràs escales, cadenes, ponts tibetans, serà una progresió fàcil en roca vorejats  pel bosc de pi negre, disfrutaràs d´una bona vista del la vall.

Via ferrada Canal de la Mora

A Canillo, com  indica el seu nom, passa per una canal encaixonada , molt fàcil, amb dues variants desde les cuals veureu molt bones vistes del poble de Canillo.
Uns 150 metres de progresió que podem complementar pujan al mirador per l´aresta.

Material inclòs: casc, arnés, dissipador.

Mínim 2 persones
PREU: 35€/persona.

Més de 5 persones : Consultar preu.

*Opció Assegurança : 5€/pers

PERFECCIONAMENT
3/4 HORES

Si ja t´has iniciat en vies ferrades i vols descobrir noves sensacions, et proposem aquestes vies de nivell mitg.  De 3 a 4 hores d´activitat.

Via Ferrada del Roc del Quer

O directissima, amb més de 300m de desnivell vertical, es molt interesant per l´ alçada i els pasos aeris, es millor no tenir vertic.
Es una clásica , i una experiencia molt recomanable.

Via ferrata Roc de la coma d´Erts

Amb passos tant horitzontals con verticals, ben equipada, amb alguns passos aeris i molt bones vistes del poble d´ Erts en 200 m de desnivell.

Via ferrada St. Vicents d´Enclar

Aquesta via ens apropa a l´Ermita de St. Vicents d´Enclar, d´epoca medieval, segle XII.  A més de gaudir de les magnífiques vistes d´ Andorra la Vella. D´ ascenció intensa, esta molt ben equipada amb cadenes, i pasos verticals. Son 170m de desnivell per gaudir de l´entorn.

Material inclòs: casc, arnés, dissipador.

Mínim 2 persones
PREU: 42€/persona

Més de 5 persones : Consultar preu.


*Opció Assegurança: 5€/pers

 

PERFECCIONAMENT
4/5 HORES

Si  ja tiens certa experiencia i  vols aventurarte en vies llargues; per a completar el dia, et proposem les següents. Sobre 5 hores d’actividad.

Via ferrada del Bony d´Envalira

Via ferrata alpina, que sorpren per l’alçada amb el cim de 2664m, i unes vistes impresionants de Montmalús, els circs glaciars de Colells i Pessons.   360º de panóramica exepcional. Tecnicament no massa dificil, pero en alguns trams s´ha de progessar amb les mans i peus directament a la roca per tenir els graons   separats. Son petits trams d´escalada IIIº.

Via Ferrada Roc d´Esquers

A Engolasters, la més llarga d´ Andorra amb 530 m de distancia y 250 m de desnivell, vorejats de bosc, amb una  dificultat mitja, més per les tres hores de via que per la dificultat técnica. Ponts nepalis, cadenes, es molt completa amb vistes d´Escaldes, i retorn per la vall del Madriu, patrimoni mondial per l´UNESCO.

Via Ferrada de Racons i Canal del Grau

Dues vies seguides amb 200+90m de desnivell  acumulat, dificil per els pasos desplomats i zones sense gaires graons,   pero aixi la fa més espectacular. Ponts, cadenes y més, amb vistes exepcionals de Canillo y Meritxell.

Material inclòs: casc, arnés, dissipador.


Mínim 2 persones
PREU: 60€/persona

Més de 5 persones : Consultar preu.


*Opció Assegurança: 5€/pers