Vies ferrades a Andorra

Pujar per una via ferrada és una manera d’entrar en contacte amb la muntanya, és una pràctica entre l’escalada i l’excursionisme. Gaudeix de les millors vies ferrades a Andorra de manera segura amb els nostres guies de muntanya.

Andorra disposa de 16 itineraris equipats de diversos nivells de dificultat, tan d’iniciació com per a un nivell avançat. Les vies ferrades a Andorra es classifiquen en una escala de 6, K1 fàcil, K2 poc difícil, K3 quelcom difícil, K4 difícil, K5 molt difícil, K6 extremadament difícil.
Selecciona el teu nivell entre les nostres propostes.

Tipus de vies ferrades a Andorra

Iniciació: Fàcil K1-K2

Per iniciar-te et proposem víes ferrades com de 2 o 3 hores de duració, i de progresió fàcil com les que detallem a continuació:

Via ferrada clots de l'aspra K1

Als Cortals d’Encamp,  és una via molt ben equipada, de progresió fàcil, amb 70 metres de desnivell positiu a uns 2200m d’altitud.
A la via Clots de L’Aspra trobaràs escales, cadenes, ponts tibetans, serà una progresió fàcil en roca vorejats pel bosc de pi negre, gaudiras d´una bona vista del la vall.

Via ferrada Canal de la Mora K2

A Canillo, la via ferrada Canal de la mora, com  indica el seu nom, passa per una canal encaixonada , molt fàcil, amb dues variants desde les cuals veureu molt bones vistes del poble de Canillo.
Uns 150 metres de progresió que podem complementar pujan al mirador per l’aresta.

Via ferrada Creu del Noral K2

La via ferrada Creu del Noral de dificultat K2, a Ordino, al bosc de Segudet, al costat del barranc del mateix nom. Gaudiràs de vistes magnifiques d’Ordino, 150 m de desnivell amb trams verticals a l´inici, i trams de cadenes per culminar.

Mínim 2 persones
44€ per persona
Més de 5 persones: Consultar preu.

Nivell mig: K2-K3

Si ja t’has iniciat en vies ferrades i vols descobrir noves sensacions, et proposem aquestes vies de nivell mig.

Via ferrada St. Vicents d'Enclar K2

La Via ferrada St. Vicents d’Enclar ens apropa a l’Ermita de St. Vicents d’Enclar, d’època medieval, segle XII.  A més de gaudir de les magnífiques vistes d’Andorra la Vella. D’ascensió intensa, esta molt ben equipada amb cadenes, i passos verticals. Son 170m de desnivell per gaudir de l’entorn.

Via ferrada Roc de la coma d'Erts K3

La Via ferrada Roc de la coma d’Erts amb passos tant horitzontals con verticals, ben equipada, amb alguns passos aeris i molt bones vistes del poble d’ Erts en 200 m de desnivell.

Via Ferrada del Roc del Quer K3

La Via Ferrada del Roc del Quer o directissima, amb més de 300m de desnivell vertical, es molt interessant per l’alçada i els passos aeris, es millor no tenir vertigen. Es una clàssica , i una experiència molt recomanable.

Mínim 2 persones
48€ per persona
Més de 5 persones: Consultar preu.

Difícil: K3-K4

Si ja tens certa experiència i vols aventurar-te en vies llargues; per a completar el dia, et proposem les següents.

Via ferrada del Bony d'Envalira K3

La Via ferrada del Bony d’Envalira és una via ferrada molt alpina, que sorprèn per l’alçada amb el cim de 2664m, i unes vistes impressionants de Montmalús, els circs glacials de Colells i Pessons.  360º de panoràmica excepcional. Tècnicament no massa difícil, però en alguns trams s’ha de progressar amb les mans i peus directament a la roca per tenir els graons   separats. Son petits trams d’escalada IIIº.

Via Ferrada Roc d'Esquers K3

A Engolasters, la Via Ferrada Roc d’Esquers és la més llarga d’Andorra amb 530 m de distancia y 250 m de desnivell, vorejats de bosc, amb una  dificultat mitja, més per les tres hores de via que per la dificultat tècnica. Ponts nepalis, cadenes, es molt completa amb vistes d’Escaldes, i retorn per la vall del Madriu, patrimoni mundial per l’UNESCO.

Via Ferrada de Racons i Canal del Grau K4

Les vies Ferrades de Racons i Canal del Grau són dues vies seguides amb 200+90m de desnivell  acumulat, difícil per els passos desplomats i zones sense gaires graons,  però així la fa més espectacular. Ponts, cadenes y més, amb vistes excepcionals de Canillo y Meritxell.

Mínim 2 persones
68€ per persona
Més de 5 persones: Consultar preu.

IMPORTANT! Consultar horaris i disponibilitat per Whatsapp.
I llegir condicions de reserva d’activitat aquí.

Consulta'ns
Consultar horaris i disponibilitats!
Esports Elit
IMPORTANT! Consultar horaris i disponibilitat Whatsapp.

Es imprescindible contactar per aquí, per confirmar l'activitat en funció de la disponibilitat i les condicions meteo, entre altres qüestions.